BİLSEM öğrencilerinin “Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması” sonuçlandı

BİLSEM Öğrencilerinin Kariyer Gelişim Araştırması Sonuçları Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) proje üretim ve yönetimi programında eğitim gören ortaöğretim düzeyindeki 2 binden fazla özel yetenekli öğrencinin kariyer planlamaları incelendi. Araştırma sonuçları, öğrencilerin kişisel gelişimlerine önem verdiklerini gösterdi. Mart ayında 81 ildeki BİLSEM’lerde yapılan araştırmada, 2 bin 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen anketten elde edilen veriler dikkate alındı.

Öğrenciler Yaratıcılığı ve Topluma Katkıyı Önemsiyor

Araştırma sonuçlarına göre, BİLSEM öğrencileri, kariyer hedeflerinde bilimsel ve sanatsal yeniliklere katılımın önemini vurguladı. Katılımcıların büyük çoğunluğu topluma yeni bir bakış açısı sunmayı ve toplumsal sorunlara yaratıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını belirtti. Öğrencilerin kariyer planlamalarında maddi kazançtan ziyade kişisel gelişimlerini göz önünde bulundurdukları da araştırma bulguları arasında yer aldı.

Erken Kariyer Planlaması ve Yetenek Gelişimi

Araştırmaya katılan öğrencilerin çoğunluğu kariyerlerini erken dönemde planlamanın hedeflerine ulaşmada etkili olduğunu düşündüklerini belirtti. Özellikle BİLSEM atölye çalışmalarının yeteneklerinin gelişimine olumlu katkı sağladığı rapor edildi.

Related Posts

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

İŞKUR sitesi çöktü mü, sorun mu var? 5 Mayıs “iskur.gov.tr” çökme raporları!

Türkiye’nin en önemli istihdam platformlarından biri olan İŞKUR’un resmi sitesi “iskur.gov.tr”, 5 Mayıs 2025 tarihinde kullanıcıların yoğun şikayetleriyle gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı’nın 3.658 işçi alımı başvurusunun başlamasıyla birlikte siteye erişim sorunları yaşandığı, bağlantı hataları ve yavaşlamalar nedeniyle kullanıcıların iş başvurusu yapamadığı bildiriliyor. Sosyal medyada, özellikle X platformunda, “İŞKUR sitesi çöktü” paylaşımları hızla yayılıyor. Peki, 5 Mayıs İŞKUR sitesi çöktü mü, sorun mu var?

HIDIRELLEZ BEREKET RİTÜELİ 2025 || Hıdırellez bereket kesesi nasıl yapılır, ne konur? Hıdırellez’de bereket için ne yapılır?

Hıdırellez bereket ritüeli, merakla beklenen günün gelmesiyle araştırılan konulardan biri. Halk arasında yaygın olan inanca göre darda kalan kişilere yardım ve kılavuzluk eden, bolluk ve bereket getiren Hızır Peygamber ile suların koruyucusu İlyas Peygamber, her yıl bir defa buluşuyor. Baharın müjdecisi olarak da kabul edilen Hıdırellez günü diler ve dua etmek isteyenler, bazı ritüelleri de yerine getirecek. Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Hıdırellez bereket (para) kesesi. Peki Hıdırellez bereket kesesi nasıl yapılır, ne konur? Hıdırellezde bereket için ne yapılır? İşte Hıdırellez bereket kesesi yapımı…

‘En değerli emek çocuk yetiştirmek’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Yeryüzünde verilen en değerli emeklerden biri, çocuk yetiştirmektir” denildi.

TÜBİTAK sergisi Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’de

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi kapsamında araştırma, tasarım ve inceleme türlerinde 46 öğrencinin hazırladığı 18 proje sergilendi. Dün başlayan ve bugün sona erecek olan sergiyi farklı okullardan öğrenciler de ziyaret edebiliyor.

İstanbul’da ilk ders… ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen depremlerin ardından kent genelinde tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime iki gün ara verilmişti. Hafta sonuyla birleşen aranın ardından dün sabah yeniden açılan okullarda ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ oldu. Bu kapsamda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan video, kentteki bütün sınıflarda ilk ders saatinde öğrencilere izletildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir