Kötü duruş, boyun düzleşmesine kapı açıyor

Boyun Düzleşmesine Karşı Uzman Fizyoterapistten Öneriler

Cumhuriyet, boyun düzleşmesine karşı dikkat edilmesi gereken noktaları uzman fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin ile konuştu. Sezgin, boyun düzleşmesinin sık görülen bir sağlık sorunu olduğuna vurgu yaparak, özellikle masa başı çalışanlarda ve mobil cihaz kullanan genç erişkinlerde sıklıkla görüldüğünü belirtti. 20-45 yaş arasındaki bireylerde daha yaygın olduğunu söyleyen Sezgin, boyun düzleşmesinin başlıca nedenlerinin kötü postür (duruş), uzun süreli bilgisayar ve telefon kullanımı, stres kaynaklı kas spazmları ve boyun travmaları olduğunu aktardı.

Sezgin, meslek tercihi ve yaşam tarzının hastalığın oluşumunda etkili olduğunu belirterek, sürekli öne eğik pozisyonda çalışanlar, hareketsiz yaşam sürenler ve ergonomik olmayan koşullarda çalışan bireylerin risk altında olduğunu söyledi. Boyun düzleşmesinin çeşitli şekillerde tedavi edilebileceğini dile getiren Sezgin, manuel terapinin kas spazmlarını ve boyun eklemlerindeki fonksiyon bozukluklarını düzeltmeye yardımcı olduğunu belirtti.

Sezgin, egzersizlerin boyun kaslarını güçlendirdiğini ve postür eğitiminin doğru duruş alışkanlıklarını kazandırarak nüksleri önlediğini belirtti. Üçünün bir arada uygulanması durumunda etkili sonuçlar alınabileceğini vurgulayan Sezgin, günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da önemli bilgiler verdi.

Egzersiz Önemli

Sezgin, günlük yaşamda dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı: Eğer kişi monitör kullanıyorsa göz hizasında olmalı, omuzlar gevşek durmalı, sırt desteklenmeli, sandalyede 90 derece oturulmalı, otururken diz kapakları mümkünse kasık hizasını geçmeli ve her 40 dakikada bir ayağa kalkıp 1-2 dakika hareket ederek pozisyon değiştirilmelidir.

Related Posts

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.